img_1623_mČeška Republika, tradicionalni izlagač na beogradskom Sajmu tehnike, ove godine se predstavila na nekoliko načina – Nacionalnom izložbom (u okviru koje svoje proizvode izlaže 19 firmi), granski samostalno se predstavlja 12 preduzeća, a proizvodi i usluge još šest preduzeća mogu se videti na štandovima zastupnika i kooperanata iz Srbije. U organizaciji Ministarstva industrije i trgovine Češke i Ambasade Češke Republike ova zemlja je u okviru stručnog pratećeg programa promovisana kao pouzdan partner. U prilog tome ide tradicionalno dobra saradnja dve zemlje, i ekonomska i politička, a u ostvarivanju dobrih kontakata i poslovanja ne zaostaju ni sami privrednici.

Sajam tehnike Češkoj Republici ove godine je poslužio za predstavljanje novih tehnologija, mašina i uređaja, opreme za šinska vozila, programa elektronike i elektromaterijala. Zainteresovani posetioci mogli su da vide i programe firmi koje se bave projektovanjem i proizvodnjom opreme za rudnike, kao i najrazličitije programe alatnih mašina.

Posebna pogodnost u promociji privrede Češke Republike je Informativni centar, koji se nalazi na štandu Ministarstva industrije i trgovine, u kome posetioci Sajma tehnike mogu da dobiju sve potrebne informacije o izlagačima, proizvodima i preduzećima, potencijalnim poslovnim partnerima. Na istom štandu su i predstavnici dve državne agencije – za podsticanje izvoza i za podršku investicijama, koji ce takođe olakšati uspostavljanje bolje saradnje.

Prilikom predstavljanja Češke Republike na Beogradskom sajmu o izuzetnoj sardnji dve zemlje govorila je i Jelena Marijanović, pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Srbije. Ona je istakla da u svom Ministarstvu vodi sektor za bilateralnu saradnju i da ukupnim odnosima Srbije i Češke treba dodeliti najvišu ocenu, a da posebno ohrabruje stalni trend unapređenja međusobnih odnosa i sve uspešnijeg poslovanja.
Češka Republika, tradicionalni izlagač na beogradskom Sajmu tehnike, ove godine se predstavila na nekoliko načina – Nacionalnom izložbom (u okviru koje svoje proizvode izlaže 19 firmi), granski samostalno se predstavlja 12 preduzeća, a proizvodi i usluge još šest preduzeća mogu se videti na štandovima zastupnika i kooperanata iz Srbije. U organizaciji Ministarstva industrije i trgovine Češke i Ambasade Češke Republike ova zemlja je u okviru stručnog pratećeg programa promovisana kao pouzdan partner. U prilog tome ide tradicionalno dobra saradnja dve zemlje, i ekonomska i politička, a u ostvarivanju dobrih kontakata i poslovanja ne zaostaju ni sami privrednici.